Torstein Elvrum med sykkelen som nå er kommet til rette igjen.
Torstein Elvrum med sykkelen som nå er kommet til rette igjen.

Gjenforent med sykkel etter et halvt år

I fjor høst ble Torstein frastjålet sykkelen sin utenfor jobben. Et halvt år senere kom den til rette igjen, takket være tips fra publikum, politiet og Falck og Securmark Sykkelregister.

Til 30-årsdagen fikk Torstein Elvrum sykkel i gave fra foreldre og søsken. Foruten treningsturer, ble sykkelen flittig brukt til og fra arbeidsplassen. Men en dag han skulle sykle hjem fra jobb, var sykkelen borte.

- Det er irriterende nok å bli frastjålet sykkelen, men spesielt når den er transportmiddelet mitt til og fra jobb, sier Elvrum.

Torstein anmeldte tyveriet til politiet, men etter flere uker uten å få sykkelen tilbake, anså han den som tapt.

Det var den imidlertid ikke.

- Jeg fikk en telefon fra Securmark hvor de fortalte meg at sykkelen hadde kommet til rette igjen. Og på politistasjonen ble det bekreftet; sykkelen var min, sier Elvrum.

Til tross for at det årlig stjeles sykler for over 100 millioner kroner i Norge, kommer heldigvis mange til rette igjen.

- Denne konkrete saken ble løst etter tips fra publikum i tillegg til et godt samarbeid mellom politiet og oss, sier daglig leder i Securmark, Jostein Tveide, som understreker at Securmark daglig arbeider med å oppklare saker:

- Vi får inn tips fra publikum blant annet om sykler som er forlatt og andre observasjoner. Disse følger vi opp og kontakter eierne hvis sykkelen er registrert i sykkelregisteret. Enkelte ganger, som i dette tilfellet, kobler vi også inn politiet. Tips fra publikum og samarbeid med politiet, forsikringsselskaper og andre aktører er viktig for å kunne redusere antall sykkeltyverier, sier Tveide.