Derfor bør du registrere båten i ditt navn

Ny båt? Husk å registrere den i ditt navn.

Securmark Securmark Aktuelt 17.06.2021

Siden 1988 er titusenvis av båter, båtmotorer og vannscootere blitt tyverimerket med Securmark. Tidligere i år ble Securmark og Småbåtregisteret til ett register, noe som gjør det til Norges desidert største.

Registeret gjør at blant annet politi, grensepoliti og tollvesen raskt kan identifisere enheter og rettmessig eier. Men de er også avhengig av at eierinformasjonen er korrekt for å blant annet kunne tilbakeføre stjålne båter og motorer.

- Ekstra sikkerhet

- Vi jobber daglig med å kvalitetssikre informasjonen i registeret så det til enhver tid er oppdatert. Samtidig er vi også avhengig av at båteierne gir oss beskjed ved kjøp og salg, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.

Registeret benyttes også av redningspersonell, og riktig eierinformasjon kan være helt avgjørende i mange situasjoner.

- Det er en ekstra sikkerhet for båteier at vi har oppdatert kontaktinformasjon. Vi oppfordrer derfor alle båteiere om å sjekke at båt/motor er registret på dem, og at kontaktinformasjonen er oppdatert. Kjøper du båt som ikke er tyverimerket og registrert, anbefaler vi å gjøre det før du drar på sjøen, sier han.

Derfor bør du registrere båten i ditt navn:

 1. Forsikring
  Forsikringsselskapene krever at båt/motor er registrert i ditt navn for å forsikre enhetene. Mange forsikringsselskaper bruker Securmark og Småbåtregisteret for å verifisere dette.

 2. Salg av båt
  Securmark og Småbåtregisteret får daglig henvendelser i forbindelse med kjøp av bruktbåter. Hvis båt/motor ikke er registrert på deg, kan vi ikke verifisere opplysningene.

 3. Ved tyveri
  Blir båt/motor stjålet må eierinformasjonen være korrekt for at vi kan melde enhetene stjålet. Skulle enhetene komme til rette igjen, vil ikke båt/motor kunne tilbakeleveres til deg hvis du ikke står registrert som rettmessig eier.

 4. Ved ulykker
  Politi, Hovedredningssentralen og redningsskøytene kan søke i våre systemer. Å ha riktig eierinformasjon kan i mange sammenhenger være avgjørende i forbindelse med redningsaksjoner.