Derfor bør du registrere båten i ditt navn

Ny båt som er Securmark-merket? Husk å registrere den i ditt navn.

Securmark Jesper Andersson Aktuelt 05.06.2020

I Securmarks database er det siden 1988 blitt registrert titusenvis av båter, båtmotorer og vannscootere, samt eierinformasjon. Det gjør at blant annet politi, grensepoliti og tollvesen raskt kan identifisere enheter og rettmessig eier. Men de er også avhengig av at eierinformasjonen er korrekt for å blant annet kunne tilbakeføre stjålne båter og motorer.

- Vi jobber daglig med å kvalitetssikre informasjonen i vår database slik at den til enhver tid er oppdatert. Samtidig er vi også avhengig av at båteierne gir oss beskjed ved kjøp og salg, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.  

Databasen benyttes også av redningspersonell, og riktig eierinformasjon kan være helt avgjørende i mange situasjoner.

- Det er en ekstra sikkerhet for båteier at vi har oppdatert kontaktinformasjon. Vi oppfordrer derfor båteiere som har Securmark-merking om både å sjekke at båt/motor er registrert på dem, og at kontaktinformasjonen er oppdatert, sier han.


Derfor bør du registrere båten i ditt navn:

 1. Forsikring
  Forsikringsselskapene krever at båt/motor er registrert i ditt navn for å forsikre enhetene. Mange forsikringsselskaper bruker Securmarks database for å verifisere dette.

 2. Salg av båt
  Securmark får daglig henvendelser i forbindelse med kjøp av bruktbåter hvor vi bekrefter eller avkrefter eierskap. Hvis båt/motor ikke er registrert på deg, kan vi ikke verifisere opplysningene. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at Securmark oppgir ikke eierinformasjon, men vi kan bekrefte eller avkrefte eierskap for din sikkerhet.

 3. Ved tyveri
  Blir båt/motor stjålet må eierinformasjonen være korrekt for at den kan bli registrert som. Skulle enhetene komme til rette igjen, vil ikke båt/motor kunne tilbakeleveres til deg hvis du ikke står registrert som rettmessig eier.

 4. Ved ulykker
  Politi, Hovedredningssentralen og Redningsselskapet kan søke i våre systemer. Å ha riktig eierinformasjon kan i mange sammenhenger være avgjørende i forbindelse med redningsaksjoner.