Husk kontrakten!

Kjøpe eller selge båt? Husk en god båtkontrakt.

Securmark Aktuelt 03.07.2020

Redningsselskapet varsler «tidenes båtsommer», FINN rapporterer om stor etterspørsel og omsetning av båter og båtplasser og en undersøkelse viser at 1 av 3 båteiere vil bruke båten mer denne sommeren enn tidligere. At det kan bli en sommer med mye folk på sjøen, kan også Securmark bekrefte, skal vi tro antall henvendelser og registreringer:

- Det er svært mange eierskifter og nyregistreringer, og kundesenteret vårt har hatt hendene fulle og vel så det i flere uker, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.

Gratis kontrakter

Og det er nettopp fra kundesenteret oppfordringen kommer: Husk kontrakt!
- Vi krever en kjøpekontrakt for å utføre eierskifter. Unntaket er hvis nåværende eier logger seg inn på «Min side»  og melder eierskifte der, forklarer Skaare.

Det er imidlertid enkelte som ikke benytter kjøpekontrakter og/eller ikke signerer dem, noe som medfører lengre behandlingstid, og, ikke minst, mindre sikkerhet både for kjøper og selger:

- Ved kjøp av båt hos forhandler, ordner de kontrakt og annet praktisk. Ved salg av båt mellom privatpersoner bør det benyttes en kontrakt som regulerer de vanligste forhold mellom kjøper og selger. Det er flere aktører som tilbyr disse kontraktene gratis, deriblant Forbrukerrådet, sier Skaare.

Digital signering

Flere tilbyr også digital signering av kontraktene, eksempelvis finn.no. I tillegg har du også mulighet til å signere avtalene elektronisk via posten.no.

- Ved innsending av kontrakter til oss er det viktig at disse viser underskriftene, også de som signeres elektronisk. Noen steder er dette to dokumenter, og vi må ha begge for å gjennomføre eierskifte, understreker Kjetil Aa. Skaare i Securmark.