Skal etterlyse båter

Blitt frastjålet båten? Nå kan den etterlyses gjennom Securmarks nye etterlysningstjeneste, Securmark Etterlyst.

Securmark Securmark Aktuelt 01.06.2021

I 2020 ble det stjålet båter og båtutstyr for over 70 millioner kroner i Norge, og mange opplever dessverre å bli frastjålet den fine turen på sjøen.
Ved tyveri, velger ofte uheldige båteiere å etterlyse båten på Facebook eller andre sosiale medier, og erfaringsmessig gir det resultater.

Søkbar for alle

Securmark ønsker nå å bidra til å sammenstille alle etterlysningene slik at de finnes ett sted – og er søkbare. Tjenesten er gratis, og åpen for alle.

- Securmark Etterlyst er en tjeneste hvor båteiere kan melde båten/motoren sin stjålet. Etterlysningen publiseres på våre nettsider, og du får en unik lenke som du kan dele i sosiale medier og andre relevante steder, samtidig som den er tilgjengelig og søkbar for alle, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.

Politi, forsikringsselskaper og andre som arbeider med forebygging av båttyverier, anbefaler båteiere å ta bilder av båten sin. I tillegg kan etterlysninger gjennom eksempelvis Facebook erfaringsmessig bidra til at båten kommer til rette igjen. Med Securmark Etterlyst blir nedslagsfeltet større.

Komplett etterlysning

- En etterlysning øker sannsynligheten for at båten kommer til rette igjen. Med Securmark Etterlyst blir all nødvendig informasjon om båt og motor samlet ett sted, sammen med eventuelle bilder og annen relevant informasjon. Når all informasjon er samlet, er det en komplett etterlysning som kan deles videre, forklarer Skaare.

Tjenesten er gratis, og du trenger ikke ha båt/motor registrert hos Securmark eller Småbåtregisteret for å benytte deg av den.

Se Securmark Etterlyst her. 

Dette bør du gjøre når båt/motor er blitt frastjålet:

  1. Anmeld tyveriet til politiet.
  2. Kontakt ditt forsikringsselskap.
  3. Er båt/motor tyverimerket og/eller registrert i Småbåtregisteret? Logg deg inn på «Min side» og meld tyveriet.
  4. Lag en etterlysning på Securmark Etterlyst og del den i nettverket ditt.