Yamaha setter standarden med tyverimerking

Tyveri av båtmotorer er et stort problem i Sverige. Sammen med Securmark har Yamaha nå tatt grep og innført tyverimerking som standard på sine motorer.

Securmark Jesper Andersson/Securmark Aktuelt 22.04.2020

Årlig stjeles det mellom 2 000-2 500 båtmotorer i Sverige, viser tall fra Brottsförebyggande rådet.

Antall tyverier av båtmotorer har i mange år økt i Sverige, og er et stort problem for mange. For å øke sikkerheten for svenske båteiere, har Yamaha Motor Scandinavia sammen med Securmark innført tyverimerking som standard på alle utenbordsmotorer fra og med 30 hestekrefter i Sverige.

Yamaha er den første motorleverandøren som inkluderer tyverimerkingen som standard på sine motorer, og mener samarbeidet med Securmark er en forebyggende innsats for å enkelt kunne identifisere og tilbakeføre stjålne båtmotorer til rettmessige eiere, samt den preventive effekten det gir.

- Vi vil at kundene våre skal føle seg trygge. Én av de viktigste forbyggende tiltakene er mulighetene for effektiv og pålitelig identifisering av motorer, noe vi får med tyverimerking fra Securmark. Vi tar nå som selskap ansvar for å redusere risikoen for at våre kunder skal bli utsatt for tyveri, men vi håper også at svenske myndigheter velger å vedta mer omfattende tiltak for å redusere antall tyverier, sier Division Manager Marine, Christopher Sjöblom, i Yamaha Motor Scandinavia.

Securmark, som leverer tyverimerkingen og håndterer databasen, samarbeider med politi, grensepoliti og forsikringsbransjen både nasjonalt og internasjonalt for å forhindre tyverier og tilbakeføre verdier.

- Vi er veldig glade og stolte over samarbeidet med Yamaha. Tyveri av båtmotorer er et stort problem, og sammen med Yamaha ser vi at det er behov for produktet vårt. Sammenliknet med nabolandene, er Sverige spesielt utsatt for tyverier. Med tyverimerking som standard kommer vi til å redusere antall tyverier av båtmotorer. Samtidig er dette forhåpentligvis et tydelig signal til svenske politikere om at det kreves nye tiltak mot disse organiserte tyveriene som berører flere land, sier salgssjef for Securmark i Sverige, Kalle Silfver.

Tyverimerkingen fra Securmark ble innført som standard på alle Yamaha-motorer over 30 HK fra januar i år. Merkingen utføres av autoriserte Yamaha-forhandlere i hele Sverige.