Badetempen "minutt for minutt"

Klar for en dukkert? Nå gir Securmark deg live-måling av badetempen i Arendal.

Securmark Securmark 30.06.2020

Selv om noen allerede har tatt årets første bad, er det nok imidlertid mange som gleder seg til at badetemperaturen skal stige enda noen grader i ukene fremover.
Men hva er badetemperaturen akkurat nå? Fremover finner du svaret på nettopp det her på Securmarks nettsider.

- Våre kontorlokaler ligger på bryggekanten i Arendal, med utløpet av Nidelva rett utenfor vinduet. Nidelva er synonymt med båt, sommer og bading, og derfor ønsket vi å tilby badetempen "minutt for minutt" til alle som ferdes her, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare. 

Mange på sjøen

FINN rapporterer om stor etterspørsel og omsetning av båter og båtplasser, og flere båtforhandlere melder om enorm interesse for nye og brukte båter. Sammen med en sterk oppgang i antallet oppdrag for Redningsselskapet i mai, ser dette ut til å bli tidenes båtsommer. Dette bekrefter også en fersk undersøkelse utført av Norstat på vegne av Securmark.
I undersøkelsen oppga nemlig omtrent 1 av 3 av de spurte at de vil bruke båten mer denne sommeren enn tidligere år. Svarene kommer fra norske båteiere. Tilsvarende undersøkelse gjort blant Redningsselskapets totalmedlemmer konkluderer med det samme.

Dermed vil det også være mange på sjøen i Arendal denne sommeren.

- Nå får Arendals befolkning og alle turister muligheten til å sjekke badevannet før de hopper uti, sier Skaare.

IoT-teknologi

Temperaturmåleren er installert ved utløpet av Nidelva på i underkant av én meters dybde. Løsningen er bygget på «tingenes Internett» (IoT) og utviklet av Webstep. Måleren sender kontinuerlig data om vanntemperaturen som kan leses av på Securmarks nettsider.

- Teknologien gir oss mange muligheter, og dette er én av dem. Det skjer mye spennende i Arendal for tiden, og vi ønsket også å bidra med noe. Nå håper vi tjenesten blir tatt godt imot og mye brukt fremover, sier Kjetil Aa. Skaare i Securmark.

Sjekk badetempen her!