Stjålne motorer gjenfunnet på under ett døgn

Båtmotorer til en verdi av flere hundre tusen kroner ble stjålet fra vinterlagring i Kristiansand. Under ett døgn senere ble de gjenfunnet i Sverige.

Securmark HK Motorservice 28.02.2023

I vinter har det vært flere, store motortyverier ulike steder i Norge. Både på Vest-, Sør-og Østlandet har flere uheldige båteiere blitt frastjålet båtmotorene sine.

Ett av tilfellene var i Kristiansand. Der tok tyvene seg inn i en opplagshall og forsynte seg med fem båtmotorer til en samlet verdi av flere hundre tusen kroner.

Advarselsmerker

Motorene ble stjålet natt til en fredag i vinter. Senere samme dag ble et kjøretøy stanset på grensen i Sverige. Advarselsmerkene fattet interesse hos politiet, og Securmark ble bedt om å bistå med å identifisere motorene.

-Vi fant raskt ut hvem som eide motorene, og satte i gang våre prosedyrer, forteller daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare.

For samtlige motorer var hjemmehørende i Kristiansand, nærmere bestemt i opplag hos båtforhandleren HK Motorservice.

-Vi oppdaget tyveriene tidlig en morgen og kontaktet politiet. Gleden var stor da vi fikk beskjed fra Securmark om at motorene var gjenfunnet, sier Jarle Knudsen i HK Motorservice.

Tyverimerking avgjørende

Etter avtale med svensk politi og forsikringsselskapet reiste Knudsen selv til Sverige og hentet motorene for å få en så skånsom frakt som mulig tilbake til Kristiansand.

Han mener tyverimerkingen var avgjørende for at kundene kan gå nok en fin båtsommer i møte.

-Denne saken viser at tyverimerkingen fungerer, og at dette er noe alle båteiere bør ha, sier han.

Skaare i Securmark er glad for at motorene ble gjenfunnet på under ett døgn:

-Å bli utsatt for tyveri er skremmende både for privatpersoner og båtforhandlere. At motorene kom til rette igjen så raskt er vi veldige stolte av, sier Skaare, som roser HK Motorservice for deres håndtering av saken:

-HK Motorservice har gjort alt riktig. Det er vanskelig å fullstendig sikre seg mot tyveri, men når båter og motorer er tyverimerket øker sannsynligheten for å få dem tilbake igjen. At de i tillegg selv reiser til Sverige for å hente tilbake motorene til kundene sine vitner om ekstra god kundeservice, sier Kjetil Aa. Skaare.