Hvor godt er båten din sikret?

1 av 3 båteiere opplyser at de ikke har sikret båt/motor tilstrekkelig mot tyveri. Har du? Ta Securmarks sikkerhetssjekk her.

Securmark Securmark Aktuelt 18.05.2021

I 2020 ble det stjålet båter og båtutstyr for over 70 millioner kroner. Dette er en økning på over 20 prosent sammenlignet med året før, ifølge tall fra Finans Norge.

For mange båteiere bruker ikke mye tid på sikring av båt og båtmotor, viser en undersøkelse utført av Norstat for Securmark i fjor: 1 av 3 båteiere opplyste at de ikke hadde sikret båt og båtmotor tilstrekkelig mot tyveri.

- Det er store verdier som ligger ved bryggene, så tallene overrasker oss. Det er ikke mye som skal til for å sikre båt og motor på en tilstrekkelig, god måte, sier daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare:

- Først og fremst handler det om å låse båten til brygga med en god lås og wire/kjetting. Vi anbefaler FG-godkjente produkter. Båtplassen har også mye å si; en godt opplyst båtplass som gjerne er bevoktet er erfaringsmessig preventivt for å unngå tyverier, sier Skaare.

 I tillegg kommer han ikke utenom tyverimerking og registrering av båten:
-  Advarselsmerker er preventive, og ved eventuelt tyveri øker sannsynligheten for å få igjen båt og motor når den er registrert og søkbar. Hvis båteiere i tillegg tar med seg kostbart og lett omsettelig utstyr hjem og sikrer seg noen bilder av båten, er mye gjort, mener han.

 Hvor godt er båten din sikret? Ta vår sikkerhetssjekk!

Sikkerhetssjekken er laget for å øke bevisstheten rundt sikring av båt/motor. Den er ikke å anse som en fasit og må ikke brukes som noe annet enn tips og veiledning fra Securmark. Har du spørsmål om låsing og sikring båt/motor, kontakt din båtforhandler.