Sjekk dette før båtsesongen

Sørg for at ingen tar fra deg de fine dagene på sjøen!

Securmark Jesper Andersson/Securmark Aktuelt 24.04.2022

Gleder du deg også til en ny båtsesong? Her er noen tips som kan sørge for at ingen tar fra deg båtturen med familie og venner.

 1. Sjekk lås og wire/kjetting
  Planlegg hvor – og hvordan – du ønsker å låse båt og motor. Unngå å låse båten i baugkroken da denne er lett å klippe. Sjekk at wire/kjetting og lås er i god stand. Bruk FG-godkjente produkter. Disse får du kjøpt de fleste steder du kjøper båtutstyr.

 2. Ta bilder!
  Ta bilder av båt og motor, fra ulike vinkler, utvendig og innvendig. Bildene er svært nyttig ved eventuell anmeldelse og etterlysning av båten. Vi anbefaler å ta nye bilder før hver sesong. Det er ofte enklere å ta gode bilder før båten sjøsettes.

 3. Sjekk forsikringen
  Har du gjort oppgraderinger på båten i løpet av vinteren? Sjekk forsikringene dine og sørg for at også oppgraderingene dekkes. Flere forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringen når du har tyverimerking fra Securmark og er registrert i Småbåtregisteret. Husk å gi beskjed til forsikringsselskapet ditt.

 4. Oppdater eieropplysninger
  Er du registrert med korrekte opplysninger hos Securmark/Småbåtregisteret? Logg inn og sjekk at vi har oppdatert informasjon om deg som båteier.

 5. Nye advarselsmerker
  Advarselsmerker på båt og motor har stor preventiv effekt. Sjekk at merkene ikke er slitte eller falmet. Trenger du nye? Det bestiller du her – helt gratis.

 6. Velg en trygg båtplass
  Hvis du har mulighet: Velg en båtplass hvor det er organisert vakthold. Flere båthavner har god erfaring med å innføre tyverihemmende tiltak. Sjekk med din båthavn.

 7. Ta med kostbart utstyr hjem
  Gjør en vurdering av hva slags utstyr du har liggende i båten og hva du tar med deg hjem. Unngå å oppbevare kostbart og lett omsettelig utstyr synlig i båten.