Hvor godt er båten din sikret?

1 av 3 båteiere opplyser at de ikke har sikret båt/motor tilstrekkelig mot tyveri. Har du? Ta Securmarks sikkerhetssjekk her.

Securmark Securmark 24.04.2023

En tidligere undersøkelse utført av Norstat på vegne av Securmark, viser 1 av 3 båteiere ikke har sikret båt og båtmotor tilstrekkelig mot tyveri.

Daglig leder i Securmark, Kjetil Aa. Skaare sier det er store verdier som ligger ved bryggene, og oppfordrer båteiere til å ta enkelte forholdsregler:

- Først og fremst handler det om å låse båten til brygga med en god lås og wire/kjetting. Vi anbefaler FG-godkjent lås. Båtplassen har også mye å si; en godt opplyst båtplass som gjerne er bevoktet er erfaringsmessig preventivt for å unngå tyverier, sier Skaare.

 I tillegg kommer han ikke utenom tyverimerking og registrering av båten:

-  Tyverimerking øker sannsynligheten for å få igjen båt og motor ved et eventuelt tyveri. Når båten er tyverimerket er den også registrert i Småbåtregisteret. Hvis båteiere i tillegg tar med seg kostbart og lett omsettelig utstyr hjem, samt sikrer seg noen bilder av båten, er mye gjort, mener han.

Sikkerhetssjekken er laget for å øke bevisstheten rundt sikring av båt/motor. Den er ikke å anse som en fasit, og må ikke brukes som noe annet enn tips og veiledning fra Securmark. Har du spørsmål om låsing og sikring av båt/motor anbefaler vi deg å ta kontakt din båtforhandler.

Hvor godt er båten din sikret? Ta vår sikkerhetssjekk!

Sjekk ikke tilgjengelig akkurat nå.