Sjekk dette før båtsesongen

Sørg for at ingen tar fra deg de fine dagene på sjøen! Her er 7 tips til hva du bør sjekke før båtsesongen.

Securmark Securmark 30.05.2024

Gleder du deg også til en ny båtsesong? Her er noen tips som kan sørge for at ingen tar fra deg båtturen med familie og venner.

1. Oppdater eieropplysninger

Er du registrert med korrekte opplysninger hos Securmark/Småbåtregisteret? Logg inn på "Min side" og sjekk at vi har oppdatert informasjon om deg som båteier.

Les mer: Er båten din registrert på deg?

 

2. Sjekk lås og wire/kjetting

Planlegg hvor – og hvordan – du ønsker å låse båt og motor. Sjekk at wire/kjetting og lås er i god stand. Bruk FG-godkjente produkter. Disse får du kjøpt de fleste steder du kjøper båtutstyr.

3. Ta bilder!

Ta bilder av båt og motor, fra ulike vinkler, utvendig og innvendig. Bildene er svært nyttig ved eventuell anmeldelse og etterlysning av båten. Vi anbefaler å ta nye bilder før hver sesong. Det er ofte enklere å ta gode bilder før båten sjøsettes.

4. Sjekk forsikringen

Har du gjort oppgraderinger på båten i løpet av vinteren? Sjekk forsikringene dine og sørg for at også oppgraderingene dekkes.

Flere forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringen når du har tyverimerking fra Securmark og er registrert i Småbåtregisteret. Husk å gi beskjed til forsikringsselskapet ditt.

5. Nye advarselsmerker

Advarselsmerker fra Securmark på båt og motor har stor preventiv effekt. Sjekk at merkene ikke er slitte eller falmet. Trenger du nye? Det bestiller du her – helt gratis!

6. Velg en trygg båtplass

Hvis du har mulighet: Velg en båtplass hvor det er organisert vakthold. Flere båthavner har god erfaring med å innføre tyverihemmende tiltak. Sjekk med din båthavn.

7. Ta med kostbart utstyr hjem

Gjør en vurdering av hva slags utstyr du har liggende i båten og hva du tar med deg hjem. Unngå å oppbevare kostbart og lett omsettelig utstyr synlig i båten.